Ελένη Χαλβατζά – Διευθύντρια Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφορικής Δήμου Αθηναίων

Γεννήθηε στη Φαρκαδόνα Τρικάλων το 1964 όπου και τέλειωσε το Λύκειο.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά (1988)
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών “Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση” με κατεύθυνση στον Προγραμματισμό από το Διαπανεπιστημιακό και Διατμηματικό πρόγραμμα σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιά -Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).
Μιλάει αγγλικά πολύ καλά, επίπεδο C1.
Παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια πιστοποιημένα απο ΕΚΔΔΑ και ΕΚΠΑ και συμμετείχε σε επιμορφωτικά σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια ως ομιλήτρια αλλά και με ανακοινώσεις – εργασίες. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.
Είναι μέλος Δικτύων ΤΠΕ της ΚΕΔΕ.
Εργάζεται στο Δήμο Αθηναίων απο το 1985 και ανέλαβε θέσεις ευθύνης  απο το 2002 σε διάφορες Υπηρεσίες του Δήμου, μεταξύ αυτών και προϊσταμένη Τμήματος Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Δ/νσης Πληροφορικής, από 27/7/2009 έως 23/2/12.
Απο 12/12/12 έως και 10/2/15 Διευθύντρια στη Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας
Απο 11/2/15 έως και 16/12/16 Διευθύντρια στη Δ/νση Αποκέντρωσης και Διοίκησης
Απο 17/12/16 έως και σήμερα Διευθύντρια Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφορικής.
Συμμετέχει σε πολλές ομάδες εργασίας για διάφορα projects στο Δήμο Αθηναίων και ως επικεφαλής της ομάδας έργου για την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων στο Δήμο, συνεργάστηκε με το Κέντρο δια βίου Μάθησης Δήμου Αθηναίων όπου συμμετείχε στην εκπαίδευση των υπαλλήλων του Δήμου.
Το έργο αυτό πήρε χρυσό βραβείο στις 5/10/2017 (Best city awards 2017) στην ενότητα ΤΠΕ και Διακυβέρνηση.