Δρ. Κωνσταντίνος Στραταριδάκης – Διευθυντής Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1958. Σπούδασε Αεροναυπηγός και Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Davis (BSc, MSc, PhD, 1989). Ήταν Βοηθός Έρευνας, Βοηθός Διδασκαλίας και Αναπληρωτής Εκπαιδευτής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών της NASA (Ames Research Center Moffet Field California (1980 – 1989) και στο Lawrence Livermore National Laboratory (1984 – 1989) στη Ρευστομηχανική και Θερμοδυναμική. Ήταν σύμβουλος σε Εταιρείες στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών, καθώς και στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το 2000 διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Κρήτης ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και ήταν Υπεύθυνος του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφορικής δια του οποίου έγινε η ανάπτυξη όλων των Πληροφορικών Συστημάτων και Υποδομών της (πρώην) Περιφέρειας Κρήτης κυρίως με τη χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Από το 2011 είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, προγραμματισμό και υλοποίηση όλων των δράσεων ΤΠΕ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Ο Κων/νος Στραταριδάκης έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 Άρθρα σε Διεθνή Περιοδικά και Συνέδρια στους τομείς της Ρευστομηχανικής και Θερμοδυναμικής, Πληροφορικής και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά. Έχει επίσης πολλές δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων υλοποίησης Ευρωπαϊκών Έργων και Προγραμμάτων που συντόνιζε ή συμμετείχε η (πρώην) Περιφέρεια Κρήτης και η (νυν) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Ο Κων/νος Στραταριδάκης είναι μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής και Αστροναυτικής από το 1981, μέλος του ΤΕΕ από το 1984 και η βιογραφία του έχει δημοσιευτεί στα: Who is Who in the World και Who is Who in Engineering (1991 – ).