Ο Πρόδρομος Τσιαβός είναι Επικεφαλής της διεύθυνσης ψηφιακής ανάπτυξης και καινοτομίας του Ομίλου Ωνάση και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ).

Έχει εργαστεί στο Ερευνητικό Ίδρυμα Αθηνά, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης), στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Πανεπιστήμιο του Όσλο και στο London School of Economics and Political Science (LSE). Eίναι επισκέπτης ερευνητικός εταίρος στο University College London/ Media Institute.

Έχει σπουδάσει Νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και του Λονδίνου και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων στο LSE. Eίναι κάτοχος Διδακτορικού σε θέματα Δικαίου και Πληροφοριακών Συστημάτων από το LSE και έχει κάνει μεταδιδακτορική έρευνα σε θέματα ρύθμισης τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Έχει εργαστεί ως Twinning Advisor στη Λιθουανία σε θέματα εφαρμογής του Ευρωπαϊκού κεκτημένου στο Λιθουανικό σύστημα διανοητικής ιδιοκτησίας. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε θέματα ανοιχτών τεχνολογιών, επιστήμης των δεδομένων, πολιτικής και στρατηγικής για τη Διανοητική Ιδιοκτησία και την καινοτομία και είναι πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Διευθυντής Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας Ίδρυμα Ωνάση

Μέλος ΔΣ του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ