Γαβριήλ Κουρής – Γενικός Γραμματέας Δήμου Πλατανιά

ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΟΥΡΗΣ, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πλατανιά (2015-σήμερα) γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτική και Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με μεταπτυχιακές σπουδές (Αριστεύσας) στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εξειδικεύτηκε σε θέματα ανάλυσης και αξιολόγησης κρατικών πολιτικών και σχεδιασμού μεταρρυθμιστικών πολιτικών στο δημόσιο τομέα.

Θεωρείται ως ένα από τα ικανότερα τεχνοκρατικά στελέχη της γενιάς του – με σημαντική επαγγελματική εμπειρία – σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν με επιτυχία  Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Χανίων (2011-2014), Ειδικός Σύμβουλος στο Δήμο Κισσάμου (2014-2015) ενώ την παρούσα περίοδο (2015-σήμερα) υπηρετεί ως Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Πλατανιά.

Έχει εργαστεί επίσης ως επιστημονικός σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων, ως ειδικός σύμβουλος κρατικών οργανισμών σε θέματα πολιτικών υγείας και πρόνοιας, ως ερευνητής εταιρειών ερευνών κοινής γνώμης, ως διδάσκων καθηγητής σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων σε φορείς μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, κ.α.

Ως Διοικητικός Επιστήμονας έχει να επιδείξει ένα αξιόλογο επιστημονικό έργο το οποίο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και τόμους πρακτικών συνεδρίων καθώς και σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων-εισηγήσεων σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» από το 2011, κατέχει σήμερα στο Δ.Σ. της Ένωσης τη θέση του υπευθύνου Ηλεκτρονικής Δικτύωσης ενώ κατά την περίοδο 2012-2014 κατείχε τη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά (Proficiency) και διαθέτει άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τ: (+30) 2821 3 40006

E-mail: gengram@platanias.gr

Blog: polis2020.wordpress.com

https://www.youtube.com/c/GabrielKouris

https://twitter.com/Gabriel_Kouris