Στέλιος Σπανουδάκης – Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ρεθύμνης

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1973. Είναι γιος των εκπαιδευτικών Αρκάδιου και Κατερίνας Σπανουδάκη. Είναι παντρεμένος με την αρχαιολόγο Βάλια Αγγελάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου και κατέχει μεταπτυχιακό στην «Πολιτική Ανάλυση και Πολιτική Θεωρεία» του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης ανακηρύχθηκε υπότροφος από το ΙΚΥ στο Ευρωπαϊκό τμήμα σπουδών του Γερμανικού Πανεπιστημίου του Aachen.

Το 2003 εργάστηκε στο ΤΕΙ Κρήτης ενώ την περίοδο 2004-2006 υπήρξε ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα ευρωπαϊκών πολιτικών. Σήμερα είναι υπάλληλος του Υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στο ΑΤΕΙ Κρήτης και στο ΙΕΚ Ρεθύμνου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια για την περιφερειακή ανάπτυξη ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Νήσων (CRPM).

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και γραμματέας της Παγκρητίου Νεολαίας, καθώς και Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών. Είναι μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από το 1984.

Το 2013 ορίσθηκε από τον Υπουργό Υγείας αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Από το 2010 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ρεθύμνης και από το 2014 έως σήμερα έχει ορισθεί Αντιδήμαρχος Οικονομικών.