Κωνσταντίνος Μοχιανάκης – Προϊστάμενος Πληροφορικής, Επικοινωνιών & Διαφάνειας Δήμου Ηρακλείου

Διευθυντής προγραμματισμού, οργάνωσης & πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου. Διευθυντής του κέντρου προώθησης του δημοκρατικού διαλόγου, της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας “ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ” του Δήμου Ηρακλείου.

Ιδιαίτερα , έχει ασχοληθεί με το concept της “έξυπνης πόλης”.

Εμπνευστής του σχεδίου “Ηράκλειο, έξυπνη πόλη” ως αναπτυξιακή ταυτότητα. Το Ηράκλειο ήδη αναγνωρίζεται ως μια από τις τρεις “έξυπνες” πόλεις της χώρας (μαζί με Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και μια από τις 240 της Ευρώπης  από έκθεση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ενώ έχει αναγνωρισθεί ως μια από τις 97 καλές πρακτικές στην Ευρώπη επί του συνόλου των αστικών πολιτικών ( URBACT III ).Επίσης ο οργανισμός Intelligent Community Forum κατέταξε το Ηράκλειο στις smart21communities of the year για τα έτη 2014,2013,2012.

Έχει εργασθεί στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης.

Είναι δημιουργός της ιστοσελίδας www.citybranding.gr που προβάλει θέματα αστικού σχεδιασμού και διαμόρφωσης της ταυτότητας , της εικόνας και της θέσης των πόλεων στην διεθνή ανταγωνιστική αγορά. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής των συνεδρίων marketing και branding τόπου που οργανώνει η Πολυτεχνική σχολή του Π. Θεσσαλίας.

Έχει διατελέσει μέλος πολλών επιτροπών σχεδιασμού πολιτικών όπως το Περιφερειακό συμβούλιο Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης, η επιτροπή Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΣΕΒ, της Wikipedia κτλ